Geschiedenis van het bedrijf

 

 

In 1947 begon Johannis Cornelis Braber

een boomgaard met appels en peren op

de tegenwoordige locatie van het bedrijf

aan de Korte Moermondsweg.

 

De watersnoodramp van 1953 verwoestte

zijn boomgaard volledig. Echter, de ramp

is de reden van het ontstaan van het

groenvoorzieningbedrijf.

Toen Schouwen-Duiveland weer droog was,

begon Braber met het herstellen van de

enorme landschappelijke schade door middel

van de herbeplanting van Schouwen-Duiveland

en andere delen van Zeeland.

Al het plantwerk in Zeeland werd, van 1955

tot 1965 door de firma Braber uitgevoerd.

J.C. Braber

In 1969 kwam zoon Leendert Marinus (Leo) in het bedrijf en de vleugels werden uitgeslagen naar de Zuid-Hollandse Eilanden, West-Brabant en geheel Zeeland. Vele gemeentes ontwikkelden nieuwe bouwwijken, die door de firma werden aangeplant. Bejaardenhuizen, scholen werden gebouwd en de bestrating en groenvoorziening werden door Braber ter hand genomen. Recreatieterreinen, campings, vooral in het Zeeuwse, werden met bomen en planten van Braber verfraaid.

Eind jaren 80 gingen veel lokale en provinciale overheden hun groenonderhoud als maaien, snoeien, onderhoud sportvelden, privatiseren. Braber nam veel van deze werkzaamheden over en het bedrijf groeide naar 75 vaste medewerkers.

In 1975 werd begonnen met de particuliere verkoop, wat resulteerde in het ontstaan van het tuincentrum, tegenwoordig Life and Garden met 15 vaste medewerkers een middelgroot tuincentrum. De zoon van Leo, Alex, heeft de leiding over het tuincentrum en maakt deel uit van de directie en is dus de 3e generatie. Naast Alex wordt de directie gevoerd door Kees de Glopper. Braber Groenvoorziening is een toonaangevend bedrijf in de moderne groenvoorziening en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Braber Groenvoorziening
Korte Moermondsweg 10
4325 LB Renesse

Naar contact