Investeren en beheren

Duurzame investering voor Braber groenvoorziening

 

Eind maart werd met een publicatie in het staatsblad bekend gemaakt dat het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen op verharding wordt verboden. Dit besluit bracht consequenties met zich mee voor het grootgroen van Braber groenvoorziening. Als partner van het beheren van verhardingen in diverse gemeenten is er gezocht naar het meest efficiënte alternatief.

Ondanks het besluit van een verbod op glyfosaat, beter bekend als Roundup, bewijst Braber groenvoorziening dat het beheren van onkruid op verhardingen mogelijk is zonder het gebruik van chemische middelen. De eis vanuit de overheid is om zo duurzaam mogelijk onkruid te verwijderen en de chemische bestrijdingsmiddelen op verhardingen achterwege te laten. Braber groenvoorziening heeft daarom geïnvesteerd in een milieuvriendelijk alternatief.

Alternatieven

Jaarlijks onderhoudt Braber groenvoorziening de verharding van diverse gemeenten. Om dit op een zo milieuvriendelijke manier te blijven onderhouden is het bedrijf overgestapt op een effectieve, niet-chemische manier van onkruidverwijdering op verhardingen. Het onkruid kan verwijderd worden door te borstelen, heet water, branden, stomen of hete lucht te gebruiken. Braber groenvoorziening heeft gekozen voor de meest co2-neutrale manier:

de heteluchtmethode.

Voordelen

Recentelijk is de heteluchtmethode toegevoegd aan de niet-chemische maatregelen voor de onkruidbestrijding op verhardingen. De thermische methode is gebaseerd op het overbrengen van energie op de plant. Door de hete lucht van circa 400 graden te richten op de ongewenste vegetatie wordt de celstructuur vernietigd. Hierdoor verwelkt het onkruid. Door de luchtcirculatie worden de aanwezige onkruidzaden opgenomen zodat er geen kans op

kiemen ontstaat.

Braber Groenvoorziening
Korte Moermondsweg 10
4325 LB Renesse

Naar contact